dijous, 22 de maig del 2008

El pianista

1. Fitxa tècnica
  • Títol original: The pianist
  • Direcció: Roman Polanski
  • Intèrprets: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay, Emilia Fox
  • Guió: Ronald Harwood basat en el llibre de Wladyslaw Szpilman
  • Música: Wojciech Kilar
  • Any: 2002
  • Durada: 148'
2. Sinopsi
Basat en el llibre de memòries del pianista polonès Wladyslaw Szpilman, publicat l’any 1946 amb el títol El pianista del gueto de Varsòvia, el film conta la història d’aquest brillant pianista jueu polonès que escapa de la deportació dels nazis. Viu en el gueto de Varsòvia, enmig de constants humiliacions. Comença a pensar en la idea d’escapar i refugiar-se a les ruïnes de la ciutat. Convertit en un poblador més de les runes de la seva ciutat, és descobert per un oficial alemany, un home refinat i culte que en saber que és pianista el col·loca davant d’un piano i el fa tocar. Aquest encisament per la música, de l’oficial nazi, fa que aquest li perdoni la vida i es converteixi en el seu protector. Un dels aspectes més controvertits de la pel·lícula és el fet de mostrar a jueus exercint de policies acusadors de la seva pròpia gent. Una sensació de serenor i de consciència que aquell horror es pot tornar a repetir recorre tota la pel·lícula.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La película por ahora es muy interesante, espero que la acabemos de ver, ya que la otra no se podría ver :/
buenos un saludo

Anònim ha dit...

Daniel P. 4c
La película esta bien ya que muestar la realidad que sucedió en aquel momento y esta muy interesante. Haver lo que surge

Anònim ha dit...

A mi me ha parecido muy interesante. Porque pensar que una religion, solo una, pudo acabar asi de mal. Pero, ¿Porque los judios? ¿solo porque les tenia mania o algo?
La verdad es que no se porque los judios. Si son personas como nosotros.
Y también me dio mucha pena que Szpilman no pudo salvar al militar aleman que le salvó a el.
Bueno pero es una pelicula ¿no?




Puri Jiménez Alaminos 4rtB