diumenge, 5 d’abril del 2009

Pel·lícula "La vida dels altres"

Per tractar el tema de l'individu i la societat veim a classe la pel·lícula La vida dels altres, on podem observar els processos de socialització i la influència sobre la vida de les persones. També ens servirà pels propers temes de llibertat i responsabilitat moral, i pels temes de ciutadania que tancaran el curs.
1. Fitxa tècnica
Direcció i guió: Florian Henckel von Donnersmarck.
País:
Alemanya.
Any: 2006.
Durada: 144 min.
Gènere: Drama.
Interpretació: Martina Gedeck (Christina-Maria Sieland), Ulrich Mühe (capitán Gerd Wiesler), Sebastian Koch (Georg Dreyman), Ulrich Tukur (teniente coronel Anton Grubitz), Thomas Thieme (ministro Bruno Hempf), Hans-Uwe Bauer (Paul Hauser), Volkmar Kleinert (Albert Jerska), Matthias Brenner (Karl Wallner), Herbert Knaup (Gregor Hessenstein).
Producció: Quirin Berg y Max Wiedemann.
Música: Gabriel Yared y Stéphane Moucha.
Fotografia:
Hagen Bogdanski.
Muntatje: Patricia Rommel.
Direcció artística: Silke Buhr.
Vestuari: Gabriele Binder.

  • ÒSCAR A LA MILLOR PEL·LÍCULA DE PARLA NO ANGLESA 2007
  • 3 Premis del cine europeu (Millor pel·lícula, millor actor i millor guió)
  • 7 Premis del cine alemany

2. Sinopsi
El capità Gerd Wiesler és un oficial extremadament competent de l'Stasi, la totpoderosa policia secreta del règim comunista de l'antiga República Democràtica Alemanya. Però, quan el 1984 li encomanen que espiï a la parella formada pel prestigiós escriptor Georg Dreyman i la popular actriu Christa-Maria Sieland, no sap fins a quin punt aquesta missió influirà en la seva pròpia vida.