dissabte, 5 de setembre del 2009

Novetats a Història de la Filosofia del curs 2009-2010


A la reunió de la Selectivitat del mes de juny es varen decidir alguns canvis respecte dels autors que entraran a l'examen de Selectivitat del 2010, en concret, s'han suprimit Tomàs d'Aquino i Maquiavel i s'afegeixen David Hume (que quasi sempre havia estat present i només els últims anys era absent) i Hanna Arendt (la gran novetat, ja que apart de ser el primer cop que entra en la llista dels autors de Selectivitat és la primera dona en fer-ho).
Ja sabeu que això no vol dir que els altres autors apart d'aquest 8 no s'hagin d'estudiar, sinó que aquest es tracten amb més profunditat i es llegeixen els textos més significatius a classe. L'assignatura segueixen essent "Història de la Filosofia" i això inclou una visió general de totes les èpoques, la Filosofia antiga, la Filosofia medieval, la Filosofia Moderna i la Filosofia contemporània principalment (encara que de la medieval no hi haurà cap autor amb textos). La llista dels "top eight" és la següent:
  1. Plató
  2. Aristòtil
  3. Descartes
  4. Hume
  5. Kant
  6. Marx
  7. Nietzsche
  8. Arendt
I com podeu comprovar la imatge que encapçala el bloc s'ha elaborat amb aquests vuit autors.
En seguirem parlant.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Perdó. Em podrieu dir quins són els textos que s'han de comentar de cada autor, per favor? Moltes gracies i felicitats per la pàgina.

Joan Carles Alzamora ha dit...

Hola, no cal demanar disculpes, ningú ho sap tot. No hi ha textos dels autors consensuats pel professorat; cadascú (o cada departament) treballa els que creu oportuns. Tan sols hi ha una espècie de condició dels textos que poden entrar a l'examen de la selectivitat: que siguin representatitus de l'autor en qüestió, o sigui, que en principi no han de ser textos poc coneguts els que apareguin a l'examen. Però clar, això és una mica subjectiu i no evita possibles sorpreses desagradables. El que jo veig que fa més o menys tothom és seleccionar els textos "clàssics" i prescindir dels poc coneguts (els que no apareixen mai a les seleccions de textos dels llibre de text, per exemple.)
Espero haver-te ajudat amb la teva qüestió. I gràcies per les felicitacions, res em satisfà més que ser útil a alumnes i professors/es amb aquest bloc.
Salutacions.