dimarts, 19 de febrer del 2008

Per estudiar Descartes

Per estudiar Descartes i preparar l'examen el millor és basar-se en les explicacions de classe i el llibre de text. Si voleu més explicacions o perspectives una mica diferents, podeu consultar algunes pàgines de les webs que sempre us estic recomenant. De Descartes, en concret, podeu consultar la web de Ramon Alcoberro on hi trobareu, a més de la filosofia de l'autor, recomenacions per llegir els textos de Descartes i comentaris de text de selectivitat resolts (molt útils). També està molt ben explicat el pare de la filosofia moderna a la web Filoxarxa, on hi trobareu una àmplia explicació de les regles del mètode, entre els altres temes. Si voleu resseguir la teoria cartesiana a través dels seus textos, res millor que la web Filosofia a través dels textos. I com també sovint us he recomenat, la web del Cnice del MEC també té un bon tema sobre Descartes, amb l'aventatge de que podeu consultar el glosari per veure les definicions dels conceptes cartesians.
Per altra banda, si us interessa consultar el llibre complet del Discurs del mètode, el podeu trobar per exemple aquí. I les Meditacions metafísiques les podeu descarregar en pdf en català des d'aquí i en castellà d'aquí. Bon profit!

1 comentari:

xus ha dit...

He visitat les pàgines esmentades i algunes m'han ajudat molt, com els comentaris de tex de selectivitat.

Després d'haver estudiat Descartes, fer una volta per aquesta pàgina no té pèrdua.

M'ha agradat molt l'esquema que has agafat, si l'has fet tu, cal donar-te l'enhorabona.

Realment s'ha fet un bon treball, ja que s'ha sintetitzat un gran temari en poques idees ben importants; una bona síntesi sense dubte.