dissabte, 3 de maig del 2008

Per estudiar Marx

Marx és el penúltim autor que estudiarem a fons durant aquesta Història de la Filosofia, ja només ens queda Nietzsche! O sigui, que dos esforços més... i ja hi som!
Durant aquest curs us he recomenat algunes webs per preparar els exàmens, webs que ampliaven o simplement tractaven el tema de forma diferent a classe. Per estudiar Marx, la presentació que teniu al bloc i que hem emprat a classe com a base de les explicacions us pot servir de guia per repassar el tema. El llibre de text també és un referent que cal aprofitar: llegiu-lo si encara no ho heu fet!
I apart, si us agrada consultar webs o estudiar d'una manera diferent, per Marx us serà molt útil (com ho ha estat per a mi) la web de Filòpolis, on a l'apartat de Barri nou de filòsofs trobareu el nostre autor d'ara. Hi ha dos nivells, el bàsic i el superior: us recoman llegir els dos, però el nivell que ens correspon a segon de batxillerat és el superior. Podeu anar-hi fent clic aquí.
També us recomano la web del prof. Ramon Alcoberro sobre Marx: té un enfocament diferent i aborda els temes marxians a través de preguntes. Al final té un interessant apartat de vocabulari molt útil per si us heu perdut.
I d'una forma més breu també podeu consultar la web Filoxarxa, on trobareu Marx bastant resumit.
I per acabar (no cal que les consulteu totes!) sempre teniu a mà la web del Cnice depenent del MEC (en castallà només), on teniu els apunts de Marx a l'apartat "síntesis", un altre vocabulari molt útil, i si voleu fer una autoavaluació del vostre nivell d'aprenentatge les activitats us poden venir molt bé. Anau-hi directament des d'aquí.
Au, ja n'hi ha prou! Ànims que ja queda poc!